Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj ispred apoteke „Kozara“, Dalibor Grabež odbornik PDP-a u gradskoj skupštini, još jednom je podsjetio da Zakon obavezuje grad Prijedor da obezbijedi rad dežurne apoteke.

– U članu 30. Zakona o apotekarskoj djelatnosti stoji da je lokalna samouprava dužna da obezbijedi snabdijevanje lijekovima u večernjim satima, nedjeljom i praznicima. Dakle, to je zakonska obaveza i smatram da bi građani Prijedora morali imati dežurnu apoteku – rekao je Grabež.

On je dodao da smatra da kod direktora JZU „Gradska apoteka“ nema dovoljno volje za riješavanjem ovog problema. Grabež je naglasio da kao opravdanje za nepostojanje dežurne apoteke ne može da se navodi zaboravnost građana koji ne kupe lijek u toku radnog vremena. Takođe, odbornik PDP-a je izjavio da većina lokalnih zajednica u Republici Srpskoj ima riješeno pitanje rada dežurnih apoteka.

– Želim da pošaljem poruku, da je ovo zakonska obaveza. Da ovakvo nešto postoji u gradovima u okruženju, te da niko ne postavlja pitanje da li je potrebno ili ne. I ponovo apelujem na nadležene da riješe ovaj problem – naveo je Grabež.

On je dodao da je na posljednjem zajedanju Skupštine grada, gradonačelnik Milenko Đaković, iskazao volju da porazgovara sa direktorom Gradske apoteke, prijedorskog Doma zdravlja i Bolnice „Dr Mladen Stojanović“, kako bi se pokušalo naći rješenje za ovaj problem.

Z.J.

foto: Giga

PrethodniKK „ŠUTER“ POBJEDNIK MEMORIJALNOG TURNIRA “MARKO DRINIĆ” (FOTO i VIDEO)
SlijedećiDESET GODINA FONDACIJE ZA RAZVOJ „PRIJEDOR“ (VIDEO)