Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“, već godinama skuplja Zbirku umjetničkih slika zavičajnih slikara. Povodom Dana i krsne slave biblioteke odlučili su da ova umjetnička djela, izlože kao stalnu postavku.

Prostorije Gradske biblioteke i čitaonice krase umjetnička djela Zorane Đaković, Miloša Vučena, zatim Zorana Banovića, Zorana Radonjića, Milana Sovilja, Vladislava Makanjića, Dalibora Popovića Mikše i drugih slikara.

Direktor NB „Ćirilo i Metodije“, Mara Ećim rekla je da su to eksponati koje godinama skupljaju i čuvaju u svom fundusu. Zato su i došli na ideju da ovo postane stalna izložbena postavka, kako bi građani mogli da vide da Biblioteka, osim knjiga i dokumenata, čuva i svoje zavičajce.

Izložbu je sinoć otvorio zamjenik gradonačelnika, Aleksandar Miljuš koji je rekao da je ovom postavkom Prijedor još jednom pokazao da je grad kulture, umjetnosti i slikarstva.

Obilježavanje Dana NB “Ćirilo i Metodije” nastavlja se večeras, u Gradskoj čitaonici, gdje su u 19.00 časova zakazani 15. Majski susreti mladih pjesnika.

M.Šodić

PrethodniDžudisti “Kozare-Željezničara” na takmičenju u Zvorniku
SlijedećiElektrokrajina: nulta tolerancija prema dužnicima (video)