Dan Republike mora da se slavi, jer Republika Srpska je zaostavština boraca Vojske RS koji su je stvorili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, poruka je koja je upućena iz Boračke organizacije grada Prijedora.

– Borci smatraju da dok traje Republika Srpska da traje i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. I mi se zahvaljujemo svima onima koji čine nešto kako bi odbranili RS. A dok postojimo mi, borci, biće i Srpske – naveo je Zoran Predojević, predsjednik prijedorske Boračke organizacije.

Predojević je dodao da se mora raditi više na poboljšanju socijalnog statusa boraca, kako bi se pokazalo da njihova borba nije bila uzaludna. – Mislim da nije bila uzaludna. Jer, kad se vidi šta se u tom vremenu spremalo srpskom narodu, da nije bilo rekacije vojske i politike, mislim da bi nam se ponovila 1941. godina. Mi to nismo dozvolili – naglasio je Predojević.

On je naglasio da se više mora raditi na edukaciji novih generacija o tekovinama proteklog rata i žrtve koju su podnijeli borci, te da se  samo na taj način proslava 9. januara neće dovoditi u pitanje.

Z.J.

PrethodniPOČINJE SENIORSKI TURNIR U MALOM FUDBALU “PRIJEDOR 2018”
SlijedećiU SRIJEDU „SPOMENKO NA VJEČNOJ STRAŽI“