-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

“DAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA” U OŠ “BRANKO ĆOPIĆ”

Najnovije vijesti

U OŠ “Branko Ćopić“ danas je održana manifestacija „Dan učeničkih postignuća“, na kojoj su predstavljeni uspjesi i rezultati učenika u školskoj godini koja je na izmaku. Posebna priznanja je dobilo i deset „vukovaca“, koji su tokom svog školovanja uvijek postizali odličan uspjeh. Za učenika generacije proglašena je Jelena Obradović.

Jelena Obradović, učenik generacije

– Za dobre rezultate najprije je potrebno  mnogo truda i rada. Treba izdvojiti i školi posvetiti vrijeme koje bi nekad možda radije proveli u nekoj razonodi i druženju – podijelila je s nama tajnu svog uspjeha Jelena. Planovi za nastavak obrazovanja vezani su joj za Gimnaziju „Sveti Sava“ i Muzičku školu „Savo Balaban“.

Pored pojedinačnih uspjeha na takmičenjima, tu su veliki rezultati koje su postigle mnogobrojne sekcije ove škole, poput inovatorske i likovne. „Dan učeničkih postignuća“ bio je obogaćen priredbom, u kojoj je bilo pjesme, recitacija, glume i plesa. Na svoje učenike ponosna je Sanja Munjiza, direktor OŠ „Branko Ćopić“.

– Želja nam je da na ovaj način prikažemo šta su naši učenici i nastavnici radili u protekloj godini. A radilo se zaista mnogo i postignuti su zaista zapaženi rezultati – rekla je Munjiza.

Posebnu pažnju danas su privukli štandovi sa rukotvorinama osnovaca ove škole.  Radi se o školskoj zadruzi, koje je nedavno osnovana, a u kojoj učenici izrađuju predmete reciklirajući različite materijale.

Z.J.

Foto: Giga