6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

DANAS ZASJEDALA GRADSKA SKUPŠTINA: 4 MILIONA KM U INFRASTRUKTURNE PROJEKTE (video)

Najnovije vijesti

Dugogodišnji kontinuitet ulaganja u infrastrukturne projekte, bilo da je riječ o saobraćajnoj i vodovodnoj infrastrukturi ili objektima društvenog standarda, biće nastavljena i u periodu pred nama, potvrđeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada Prijedora.

Konkretan prilog tome, prema riječima Milenka Đakovića, gradonačelnika Prijedora, je i jednoglasna odluka odbornika o dugoročnom  kreditnom zaduženju po kojoj će se u ovdašnju infrastrukturu u ovoj godini investirati 4 miliona maraka.

– Ova sredstva ćemo investirati u dogradnju Zelene piace na Pećanima, opremanje Gradskog pozorišta potrebnom audio i svjetlosnom opremom, rekonstrukciju domova kulture u Marićkoj, Palančištu, Čarakovu i Donjim Garevcima, adaptaciju prostora za potrebe Crvenog krsta, rekonstrukciju stočne pijave u Omarskoj, a uz ostalo i u rekonstrukciju poslovnog inkubatora u Velikom Palančištu – precizirala je načelnica Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić.

Ona je dodala da je ukupna zaduženost Grada 14,30 posto i da Prijedor, i sa ovim kreditnim zaduženjem, ostaje ispod maksimalno dozvoljenog zaduženja lokalnih zajednica od 18 posto.

https://www.youtube.com/watch?v=0MJcp3ovJLo&feature=youtu.be

R.R.