22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

“DANI ŠLJIVE”: LOŠA GODINA ZA VOĆARE (video)

Najnovije vijesti

Na Malom gradskom trgu u Prijedoru otvorena je Privredno-turistička manifestacija “Dani šljive”. Poljoprivrednici kažu da je ova godina bila izuzetno loša za voćare. Prinosi su, tvrde, ispod prosjeka, a nadaju se da će ono malo što je rodilo uspjeti prodati. 

Nazif Pađan tvrdi da su štete ogromne. Nada se da će resorno ministarstvo pomoći poljoprivrednicima, jer je to jedini način da ne budu na gubitku. – U ratarstvu imamo štete jako velike, u kukuruzu, strnim žitima. Ako ministarstvo nešto ne uradi, vjerujte da će doći do smanjenja proizvodnje – rekao je on.

Ovu priču potvrdila nam je i Ilinka Macura, predsjednik Skupštine udruženja voćara u Prijedoru. Kaže da im manifestacija “Dani šljive” mnogo znači, jer je to jedan od načina da prodaju voće i nešto zarade. -Manifestacija je dobro došla, barem nama koji imamo nešto da prodamo, da dođemo do potrošača, da barem uspijemo “izvući” ono što smo uložili – istakla je Macura.

Pomenuta manifestacija biće otvorena do 7. avgusta. Osim voća, izloženi su i drugi prizvodi, poput meda, rakije, likera i sokova.

B.D.