18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

„DANI VOĆA I VOĆNIH RAKIJA“: U PLANU NABAVKA HLADNJAČE

Najnovije vijesti

Na Malom gradskom trgu danas je otvorena privredno-turistička manifestacija „Dani voća i voćnih rakija“ koja je okupila 14 izlagača,voćara sa područja Prijedora. Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora obišao je izlagače i rekao da Grad Prijedor značajno pomaže voćare, kroz mjere stimulacije, podsticaje u novcu, stručnom obrazovanju i odlasku na sajmove.

dani-voca-5

– Ovo je specifičan način pomoći, izlaganje proizvoda na najprometnijem mjestu u gradu, što je prilika da se proizvođači upoznaju sa svojim kupcima kojima, opet, omogućavamo da povoljno kupe svježe i kvalitetno voće – rekao je Pavić i najavio da je u toku veliki projekat obezbjeđivanja hladnjače za voće.

dani-voca-1

– Odredili smo lokaciju i objekte i  nadamo se da ćemo, u toku zime, naći načina da se obezbijedi hladnjača kako bi voćari jedan period mogli držati voće u hladnjačama. Time će postići i veće cijene – rekao je Pavić.

dani-voca-3

Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede, rekla je da Gradska uprava, na godišnjem nivou, na ime podsticaja voćarima izdvaja planiranih 40.000 maraka.

dani-voca-2

dani-voca-4

M.Z.