-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

DANI ZIME NA KOZARI 28. I 29. JANUARA

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je manifestacija “Dani zime na Kozari”, koja je najavljena za naredni vikend, 28. i 29. januara, značajna promocija Kozare kao turističke destinacije i da svake godine okuplja sve više ljudi.

Milenko Đaković
Milenko Đaković

“Svi oni pronose glas o Kozari kao turističkoj destianciji i Prijedoru kao lokalnoj zajednici koja prima sve ljude dobrih namjera”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru, gdje je danas održana sjednica organizacionog odbora 11. “Dana zime na Kozari”.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić najavila je da će u subotu biti održan ski-kup za osnovce i srednjoškolce i planinarski marš na ruti Rajkovići-Kozarački kamen-Mrakovica.

Ski-kup organizuje Planinarsko-skijaško društvo “LJubijski rudar” iz Prijedora, a planinarski marš Kluba ekstremnih sportova “Albatros” iz Prijedora uz podršku planinara iz Banjaluke.

Amira Ganić
Amira Ganić , direktor Turističke organizacije grada Prijedora

“Svečano otvaranje centralne manifestacije zakazano je za nedjelju, 29. januara, u 11.00 časova. Do sada je prijavljeno devet sportskih ekipa iz potkozarskih gradova, dok će se sedam lovačkih društava i šest srednjih škola takmičiti u pripremanju kotlića”, navela je Ganićeva.

Osim kotlića koje će ocjenjivati komisija ispred ugostiteljskih škola koje se takmiče, biće pripremljeno još nekoliko kazana čorbe i pasulja, te čaj za posjetioce.

Za sve zainteresovane biće organizovan autobuski prevoz do Mrakovice s više polazaka iz Prijedora u periodu od 9.00 do 10.00 časova, a cijene ulaznice u Nacionalni park “Kozara” koštaće jednu KM umjesto dvije KM.

Dragan Rončević
Dragan Rončević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”

Direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Rončević najavio je da će svi parking prostori biti očišćeni, a da će za sve koji se budu parkirali na Benkovcu biti obezbijeđen autobuski prevoz do Mrakovice.

Organizatori manifestacije su Turističke organizacija Prijedor i grad Prijedor u saradnji sa opštinama Kozarska Dubica i Nacionalnim parkom “Kozara”, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

izvor: Srna

foto: Giga