16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

“DANI ZIME NA KOZARI” 3. I 4. FEBRUARA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Dvanaesta, privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari biće održana u nedjelju, 4. februara, na Mrakovici, sa početkom u 11.00 časova. U subotu, 3. februara u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros”, prethodiće joj tradicionalni planinarski marš, kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština u zabavnim igrama, a do sada je prijavljeno osam ekipa. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi. U kategoriji izviđačkih odreda i planinarskih društava do sada je prijavljeno 13 ekipa, u kategoriji učenika ugostiteljskih škola sedam,  a kod lovačkih udruženja osam ekipa. Za najbolje učesnike takmičenja obezbjeđene su novčane nagrade.

Za građane Prijedora, u nedjelju 4. februara, biće organizovan besplatan prevoz ispred Sportske dvorane “Mladost”, od 9.00 do 10.00 časova. Ulaz u Nacionalni park “Kozara” toga dana naplaćivaće se po promotivnoj cijeni od jednu KM umjesto uobičajenih dvije KM.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turističke organizacije opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Gradiška, te Nacionalni park „Kozara“. Pokrovitelji 12. “Dana zime na Kozari 2018” su grad Prijedor i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

M.Stegić

foto: Arhiva