Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

DAVID KURIDŽA RUDAROVA GOL MAŠINA

NAJNOVIJE VIJESTI

Fudbaleri Rudar Prijedora pobjedom u Šamcu nad Borcem od 3:2 zadržali su drugu poziciju, ali i nastavili uspješnu seriju, u kojoj su u posljednjih sedam kola zabilježili četiri pobjede i tri remija.

Susret u Šamcu promovisao je i nadarenog napadača “rudara” Davida Kuridžu, koji se u finišu susreta našao u igri, iako mu je tek 18 i po godina.

“Zahvalan sam treneru Zlatku Jelisavcu koji mi je ukazao povjerenje da u zvaničnoj utakmici debitujem u dresu voljenog kluba. U posljednjih nekoliko sedmica sam trenirao sa prvotimcima. Svjestan sam da moram još dosta da radim i napredujem, da tek slijedi period pravog dokazivanja”, naglasio je Kuridža.

Međutim, ono po čemu se izdvaja ove sezone su sjajne partije koje pruža u juniorskoj ekipi Rudar Prijedora, koja je u Omladinskoj ligi, grupa zapad poslije 13 utakmica četvrta sa 30 bodova, četiri manje od vodećeg banjalučkog Borca.

“Moja ekipa je u tim susretima postigla 36 golova, od čega je moj 21. Možda bi bilo i bolje da nisam propustio susret desetog kola u kojem smo savladali na svom terenu Jedinstvo iz Bihaća sa 3:0. Posebno sam ‘proradio’ u posljednja tri kola u kojima sam postigao čak deset pogodaka. Po četiri sam na gostovanjima dao Bratstvu iz Bosanske Krupe (pobjeda 4:1) i Slobodi u Novom Gradu (5:2), a dva puta sam na svom terenu pogodio mrežu Krajine iz Cazina (3:0)”, nastavio je Kuridža.

U subotu je igrao za prvi tim Rudar Prijedora u Šamcu, a samo 20 časova kasnije predvodio je juniore ovog tima u duelu sa Novograđanima.

“Nije bilo baš jednostavno, ali sam mlad i pun snage, tako da umor još ne osjetim. A, ne smije ga ni biti, jer je za mene fudbal nešto više od igre”, dodao je Kuridža.

POČETAK
Mladi igrač kao petogodišnjak počeo je sa treninzima na terenu Podgrmeča u Oštroj Luci, gdje živi, a imao je sreću da mu trener bude legendarni golgeter “rudara” Vinko Samardžija. Do 12 godina bio u Školi fudbala Radnik Urije, a od tada je u Rudar Prijedoru. Kolika je njegova ljubav prema fudbalu govori podatak da je od pomenutog mjesta do grada na Sani znao da dođe biciklom, pa čak i brzo hodajući.

“U pionirskoj selekciji trenirao me je Mladen Parhamov, kadetskoj Saša Keranović, a dvije godine u juniorskoj ekipi Zoran Bujić. Svima sam zahvalan na svom fudbalskom razvoju, a siguran sam da ću im se golovima u narednim sezonama na pravi način odužiti”, istakao je Kuridža.
izvor: Sport RS