Omladinski pogon  FK  „Partizan” iz Beograda  ovih dana boravi u Republici Srpskoj.  Predstavnike “crno belih” i delegaciju  Fudbalskog kluba “Rudar Prijedor” primio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. Razgovaralo se o obilježavanju 90 godina FK “Rudar Prijedora” i saradnji ova dva kluba tim povodom.

Đaković je počastvovan dolaskom predstavnika legendarnog kluba koji na ovim prostorima ima brojne prijatelje. Obzirom da naredne godine “Rudar Prijedor” obilježava vrijedan jubilej: 90 godina osnivanja  želja je da ugoste poznate ekipe te odigraju više kvalitetnih utakmica. Uz slavljenika “Rudar Prijedor”, sredinom naredne godine, na  turniru u Prijedoru još bi učestvovali “Crvena Zvezda” iz Beograda i “Vojvodina” Novi Sad. Današnji razgovori su uvod u ovaj događaj koji će pozdraviti fudbalska i druga javnost regije.

Izvjesno je da će se obilježavanju jubileja  “Rudar Prijedora”  naredne godine  pridružiti  “Partizan”, istakao je  bivši igrač ovog kluba i reprezentativac eks Jugoslavije Aco Trifunović. Zahvalio se na gostoprimstvu i najavio dolazak u Prijedor u maju naredne godine.

Gosti su  izrazili nadu u  napredak  fudbala u BiH, te poželjeli povratak “Rudar Prijedora” u Premijer ligu BiH. Posebno su se  zahvalili na pomoći vjernim navijačima iz Republike Srpske i Krajine koji su uz “crno bele”.

M.Bogun

foto: Giga

PrethodniDŽUDO: TRI MEDALJE TAKMIČARIMA “KOZARE ŽELJEZNIČARA”
SlijedećiPREMINUO MUŠKARAC IZ KOZARCA NAKON UDARCA ŠAKOM U GLAVU