19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

Delegacija grada na prijemu povodom Dana Republike Srpske u Beogradu

Najnovije vijesti

U Beogradu je večeras održan prijem povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i 28. februara, dana u kojem je usvojen njen prvi Ustav, u prisustvu zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednici parlamenata Srbije i Srpske Nenad Stevandić i Vladimir Orlić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, te poslanici, ministri u vladama dvije republike i drugi.

Među zvanicama koje su iz Republike Srpske prisustvovali ovom događaju je bila i delegacija iz Prijedora u kojoj su bili zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević i predsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić.

Svečanost je održana u Domu vojske.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je organizator ovog skupa, istakao je da je Republika Srpska “zakoračila” u četvrtu deceniju, zadržala i sačuvala sve svoje atribute države.I ovaj, deveti prijem u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je posvećen, kaže Cicović, Danu Srpske i danu njenog prvog Ustava, sa željom za još više zajedničkih projekata Srbije i Srpske.

“A posebno za predaniji rad na njegovanju identiteta srpskog naroda, očuvanja jezika i pisma, tradicije, kulture i vjere kojoj pripadamo, jer samo takvi, nacionalno svjesni i čvrsto riješeni da čuvamo i sačuvamo sve što je naše, možemo i moći će oni koji će poslije nas doći – sačuvati i naše granice i sve naše u okviru tih granica, kao i zajedništvo sa Srbijom u jednistvenom etničkom, jezičkom i kulturnom prostoru”, naglasio je on.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je večeras orden Republike Srpske na lenti NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, a orden časti sa zlatnim zracima poznatom srpskom i svjetskom endokrinologu doktorki Svetlani Vujović.Prijedorgrad.org

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!