Tomislav Prpoš, predsjednik Gradskog odbora Demosa Prijedor, zadovoljan je organizovanošću stranke, u kojoj, kako je rekao, vladaju skladni odnosi. Demos je spreman za predstojeće lokalne izbore, a cilj je formiranje Kluba odbornika. On je potvrdio da su u toku dogovori s drugim političkim partijama. Na republičkom nivou započeti su razgovori s NDP-om, a tako će biti i na lokalnom.

Do kraja sedmice, biće sve precizirano, kao i zajednička kandidatska lista, rekao je Prpoš, istakavši da je cilj Demokratskog saveza formiranje Kluba odbornika. Vodeće stranke u Prijedoru pokazale su nesposobnost, te su pravljene neprincipijelne koalicije, što potvrđuje primjer SDS-a i DNS-a, dodao je Prpoš. On je ekonomsku situaciju ocijenio zabrinjavajućom, uz opasku da stranke na vlasti ne čine ništa da poboljšaju privredu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Prpoš je prokomentarisao nedavni prelazak Ranka Kolara iz Demosa u SNSD.

– To je njegova lična odluka. Mislim da su preovladali neki lični interesi i da je, u ovom slučaju, interes Demosa stavljen u drugi plan – izjavio je on.

Gradska organizacija žena Demosa okuplja veliki broj članica, a žene precizno i odgovorno obavljaju svoje zadatke kako u porodici i na poslu, tako i u politici, rekla je predsjednica ove organizacije, Aleksandra Čanić Kragulj.

– Mi svoj zadatak u Demosu shvatamo veoma ozbiljno. Kao rezultat toga realizovano je nekoliko akcija, od kojih bih izdvojila posjete socijalno ugroženima i akciju “Čuvajmo ćirilicu”, koja je pod okriljem našeg aktiva sprovedena u više mjesta prijedorske regije. Time smo pokazale svoju  društvenu i socijalnu zrelost, te političku odgovornost prema našim sugrađanima – rekla je ona. 

Po njenim riječima, prijedorska Organizacija žena Demosa izboriće se za minimum jedan mandat u lokalnoj skupštini. Cilj im je borba za bolji život u Prijedoru, jer, kako je rečeno, ne žele da mladi odlaze sa ovih prostora.

D.S.