Teniski savez Republike Srpske saopštio je da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije najveći poraz koji je sport ikada doživio, a da se najbolji teniser svijeta svojim držanjem i ponašanjem na terenu i izvan terena još jednom ponio kao pobjednik.
“Razočarani smo odlukom australijskih vlasti da deportuju Novaka Đokovića iz zemlje i ne dozvole mu učešće na Grend slemu na kojem je ispisao istoriju. Dajemo punu podršku šampionu Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru, njegovoj porodici i timu”, ističe se u saopštenju Teniskog saveza Republike Srpske.

Iz Teniskog saveza poručuju da su razočarani činjenicom da je narušeno načelo prema kojem nije dozvoljeno uplitanje politike u sport, te zabrinuti zbog poruke koja je poslata iz Australije svim sportistima svijeta.

“Sve što se u prethodnih desetak dana dešavalo u Australiji nanijelo je ogromnu štetu sportu, a nesumnjivo je najviše izgubio sam turnir, jer je ostao bez najboljeg igrača u istoriji ovog sporta”, navodi se u saopštenju.

Svim svojim potezima, skromnošću, odmjerenošću, humanošću, Novak je pokazao da je veliki čovjek i sportista i jedan od rijetkih koji je uvijek reagovao na sve ljudske nevolje, čak i u Australiji, svesrdno pomagao, napominje se u saopštenju.

“Zbog toga smo još više razočarani interpretacijom australijskih vlasti koje su u obrazloženju presude navele da je Novak `prijetnja za zdravlje` i da je odluka donesena u `javnom interesu`”, ističu u Teniskom savezu Republike Srpske.

Navode da je Novak uvijek bio veliki džentlmen u tenisu i sportu te najbolji ambasador Srbije i srpskog naroda u cjelini.

“Svjesni smo da on i njegova porodica prolaze teške trenutke i apsolutno saosjećamo sa njima u ovom trenutku. Duboko vjerujemo da će Novak iz svega izaći jači”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković otputovao je danas avionom iz Australije u Dubai, nakon što mu je australijski Federalni sud ukinuo vizu.

SRNA

PrethodniZA VINO DUŠANA STANARA ZNAJU I STUDENTI I MINISTRI (VIDEO)
SlijedećiNOVI SISTEM U RADU PORODIČNE MEDICINE