Osnovana sa ciljem da podstiče razvoj preduzetništva u poljoprivredi i realnom sektoru, Fondacija za razvoj „Prijedor“, koja ove godine obilježava 10 godina postojanja i uspješnog rada, postala je važan faktor razvoja malih i srednjih preduzeća u Prijedoru.

Zinajda Hošić, šef gradskog Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem

– Da to nije bez osnova potvrđuje i podatak da je Fondacija, posredstvom NLB banke, samo u prošloj godini, plasirala 1,2 miliona maraka povoljnih kreditnih sredstava za 12 privrednih subjekata – izjavila je Zinajda Hošić, šef gradskog Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem, dodajući i konstataciju da se ovakav vid preduzetničke podrške realizuje još od 2008. godine.

– U ovom desetogodišnjem periodu, posredstvom NLB banke, taj iznos je premašio 8,7 miliona maraka, a u okolnostima kada je kamata na 145 realizovanih kedita, zahvaljujući gradskoj subveniji, iznosila svega jedan posto – navela je Hošićeva i naglasila da je za to postoje dva bitna uslova: redovno izvršavanje kreditnih i drugih obaveza i nesmanjenje broja zaposlenih radnika.

R.R.

foto: Giga

PrethodniDALIBOR GRABEŽ: RAD DEŽURNE APOTEKE ZAKONSKA OBAVEZA (VIDEO)
SlijedećiSRS GO PRIJEDOR: PROSLAVILI KRSNU SLAVU SVETA TRI JERARHA (VIDEO i FOTO GALERIJA)