4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

DESET GODINA USPJEŠNOG RADA KUD-a “OMARSKA”

Najnovije vijesti

– S ponosom ističemo da ćemo tokom 2017. godine, nizom manifestacija, obilježiti 10 godina uspješnog rada. Društvo se posebno zahvaljuje Gradu Prijedoru i “Arselor Mitalu” na pomoći u radu – rekao je predsjednik KUD-a “Omarska” Ranko Anđić na tradicionalnom “Novogodišnjem koncertu” ovog kulturno-umjetničkog društva na kojem su gosti bili članovi Folklorne sekcije “Dušan Pantelić” iz Busnova. Folklorna sekcija “Dušan Pantelić” iz Busnova radi tek oko tri mjeseca i ovo je bio njihov prvi nastup na gostovanju, a značajnu pomoć u radu im pruža KUD “Omarska”. Sekcija radi u sklopu Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” iz Busnova i trenutno okuplja oko 60 članova.

kud-omarska

Mnogobrojna publika u prepunoj sali Doma kulture u Omarskoj uživala je u igri, pjesmi i muzici kojom se predstavilo oko 150 učesnika programa. Publika je sa oduševljenjem ispratila nastup svih učesnika, posebno najmlađih članova kojima su uručeni prigodni novogodišnji paketići. Izvođački ansambl KUD-a “Omarska” premijerno se predstavio novom koreografijom – Vlaškim igrama. Predsjednik KUD-a “Omarska” Ranko Anđić istakao je da su imali još  jednu veoma uspješnu godinu u kojoj su učestvovali na velikom broju manifestacija na lokalnom i regionalnom nivou te nastavili saradnju sa svojim prijateljima: KUD-om “Neven” iz Novog Sada koje su ugostili u Omarskoj zajedno sa članovima KUD-a “Stefan Stratimirović” iz Kulpina.

kud-omarska

U avgustu Društvo je učestvovalo na Međunarodnom festivalu folklora u gradu Đula u Mađarskoj, a u novembru na Dječijem festivalu folklora u Magliću kod Novog Sada i uspostavilo saradnju sa KUD-om “Đura Jakšić”.

D.S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!