Grčki biciklista Dimitrios Antoniadis pobjednik je MTB trke ”Kozara Grand prix 2021”, koja je dana odžrana na Kozari.

On je pohvalio organizatore iz BK „Kozara“ na odlično urađenom poslu, naročito na uređenju staze.

– Staza je odlična, za mene savršena. Tehnički zahtijevna. Organizacija je bila savršena, i možda se vidimo i naredne godine – izjavio je Antoiadis, kojem je ovo odlična priprema pred Olimpijske igre koje treba da se održe u Tokiju.

Što se tiče bicklista iz BiH, najbrži je bio Prijedorčanin Siniša Lukić, koji je trku završio na četvrtoj poziciji.

–  Rezultat je dobar, konkurencija isto tako kao i staza koja je bila  svjetske klase, ali teška sa sedam krugova. Nisam očekivao ovako brojnu publiku, drugove iz kluba i škole, a eto pobijedio je Grk tako da sada znamo koga iduće godine da se čuvamo – rekao je Lukić.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Jovana Crnogorac iz Srbije.

– Nisam prvi put ovdje i veliko mi je zadovostvo što sam tu, kako zbog domaćina, a onda i zbog lokacije i zbog atraktivne  staze. Sviđa mi se nova staza i mislim da je čak i bolјe da se s vremena na vrijeme staze mijenjaju kako bi nama takmičarma bilo zanimljivije – kaže Crnogorčeva.

Na ovoj trci, koja je dio kalendara Svjetske biciklističke unije, učestvovalo je 60 biciklista.

– Pun sam utisaka. Od staze na skijalištu, takmičara, publike. Imali smo interesantu i dinamičnu trku, sa dosta dobrih vozača. Dosta je i publike. Sve ovo nadmašilo je naša očekivanja – rekao je predsjednik BK „Kozara“ Goran Garača.

Z.J.