19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

ĐAKOVIĆ: Moguće smanjenje obima proizvodnje u Omarskoj

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je danas da bi, po nezvaničnim informacijama, kompanija „Arselor Mital Prijedor“ mogla da smanji obim proizvodnje u Omarskoj, te da bi to moglo da znači i smanjenje broja radnika. Kao osnovni razlog za ove korake, navedeni su nerazjašnjeni odnosi između ove kompanije i Vlade RS po pitanju aukcijske prodaje paketa akcija RŽR „Ljubija“.

– Svi usmeni dogovori su uspostavljeni između Vlade RS i „Arselor Mitala“. Vlada nije posegla za potezima koji bi omogućili dalje aktivnosti. Nažalost, prijeti nam smanjenje količine eksploatisane rude na rudištima u Omarskoj. A to znači i da bi dio radnika mogao ostati bez posla – rekao je Đaković.

Gradonačelnik je još jednom uputio poziv predstavnicima Vlade RS da uspostave saradnju sa „Arselor Mitalom“, ako nema drugih partnera, kako bi se nastavio razvoj rudarstva u Prijedoru. Podsjetimo da je aukcija održana 31. januara ove godine, ali da Investiciono-razvojna banka RS nije prihvatila dokumentaciju „Arselor Mitala“, koji je bio jedini prijavljeni kupac.

Z. J.

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!