Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je demantovao izjave Saše Bursaća, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, koje je iznio u pojedinim medijima, a koje se odnose na politički, društveni i kulturni život grada. Đaković je istakao da je iznenađen neinformisanošću i brojnim neistinama koje je iznio Bursać, a posebno mu je zasmetalo kada je rekao kako u Prijedoru u ovoj godini, osim temelja za jedan objekat, ništa nije urađeno.

– To govori koliko neko može biti zlonamjeran. Ja ću nabrojati samo nekoliko projekata, koji su rađeni u Prijedoru u toku 2019. godine. Završava se vodovodni sistem „Crno vrelo“, gdje se gradi više stotina kilometara vodovodnih instalacija, radi se kanalizacija na više mjesta na području izbjegličkih naselja, urađeno je dosta javne rasvjete, građeni su i rekonstruisani društveni domovi u mjesnim zajednicama, izgrađeni su privredni objekti u Industrijskoj zoni „Celpak“. Grade se dvije zgrade sa 52 stana za socijalno ugrožene stanovnike, rekonstruiše se škola u Rasavcima, Robna kuća „Patrija“, izgrađeno je više desetina kilometara asfaltnih puteva, rekonstruisan je Vatrogasni dom, gradi se kružni tok na ulazu u grad. To su samo neki od projekata – rekao je Đaković i podsjetio da je Prijedor dobitnik BFC certifikata, kao povoljno poslovno okruženje, što dovoljno govori o razvoju grada.

-Vjerovatno Saša nije čuo ni za visoke ocjene, koje je grad dobio za realizaciju nekoliko projekata. Jedan od njih je „MEG“ projekat. Samo da napomenem da te ocjene ne daju partijski poslušnici, već eminentni stručnjaci iz te oblasti – napomenuo je gradonačelnik.

Đaković kaže da je posebno iznenađen Bursaćevim stavom u vezi sa inicijativama Omarske i Kozarca da postanu opštine.

-Prosto je nevjerovatno šta je čovjek rekao. Citiram: „Nezadovoljni stanjem u Prijedoru, građani su odlučili da formiraju nove opštine. Zašto to nisu uradili u Banjaluci ili u Trebinju? Vjerovatno zato što su ljudi zadovoljni životom“. Tu on pokazuje svoje neznanje, da se malo potrudio, shvatio bi da su ove inicijative starije i od njega – rekao je Đaković novinarima.

On je napomenuo da lokalna vlast i te kako radi na razvoju grada, a da to ne vide samo oni koji ne žele da vide. Još jednom je pozvao odbornike koji nisu zadovoljni njegovim radom, da traže opoziv gradonačelnika i dozvole građanima da iznesu svoj stav.

B.D.

PrethodniBrzom akcije policije uhapšeni nasilnici
SlijedećiPROGLAŠENI POBJEDNICI KONKURSA KOMPANIJE “ARSELOR MITAL” (video)