22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ĐAKOVIĆ: Novoj skupštinskoj većini cilj rušenje vlasti

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Milenko Đaković izjavio je, na konferenciji za medije, da su posljednji postupci nove većine u Skupštini grada Prijedora neprincipijelni i nedemokratski. Đaković je ocijenio da je cilj nove koalicije rušenje vlasti. Po njegovim riječima, ove namjere najbolje se oslikavaju u neosnovanoj smjeni Seada Jakupovića sa mjesta predsjednika gradskog parlamenta.

– Bez ikakvog adekvatnog razloga, smijenjen je gospodin Jakupović, koji je izuzetno kvalitetno obavljao svoj posao. Za šest i po godina koliko je bio na toj funkciji, meni nije pristigla nijedna pismena ili usmena primjedba. Ali ga je većina, koja je sad na snazi, smijenila bez ikakvog obrazloženja – izjavio je Đaković. On je dodao da je, tokom posljednjih godina, Skupština postala tijelo koje je smirivalo sve tenzije, bilo političke bilo etničke, te da je igrala važnu ulogu u izgradnji pozitivne slike Prijedora. Đaković je dodao da je, bez razloga, sa mjesta vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove smijenjen Zlatko Ritan. Njega je gradonačelnik ocijenio kao mladog čovjeka koji je pokazao pozitivan odnos prema poslu, te da je strukturalno nastojao da riješi zatečene probleme.

– Moram izraziti rezervu povodom ovakvih odluka, jer su razriješeni svi problemi u tom odjeljenju, prije svega oni koji se tiču niskogradnje i puteva. Uspostavljen je ciklus rada na terenu, kao i kod svih drugih projekata koje ovo odjeljenje nosi. Ali v.d. načelnika je smijenjen, bez adekvatnih obrazloženja – rekao je Đaković.

Gradonačelnik je izrazio bojazan da bi novonastali politički odnosi mogli negativno da utiču, prije svega, na privredni razvoj grada, jer politička nestabilnost može nepovoljno da utiče na potencijalne investicije.

Z. J.