-U industrijskoj zoni, koja je početkom prošle godine bila ledina, sad se gradi industrijski kompleks u kojem se očekuje, zajedno sa drugim zonama u Prijedoru, oko 700 radnih mjesta – istakao je, nakon obilaska radova u  zoni „Celpaka“, gradonačelnik Milenko Đaković. U fazi izgradnje su četiri objekta koje povezuje nova saobraćajnica, cesta 106.

– Prošle godine počeli smo izgradnju ove saobraćajnice u prvom dijelu industrijske zone. Sad nastavljamo izgradnju i u drugom dijelu, s namjerom da se asfaltira, kao i cesta 105. Planirana je potrebna infrastruktura, vodovod, električna energija, javna rasvjeta. U protekloj godini na ovom području izgrađene su i dvije trafo stanice – rekao je Đaković.

Osim novih i značajnijih zapošljavanja u planu je, kako kaže, gradnja još nekoliko proizvodnih pogona. Ističe pogodnosti koje Gradska uprava nudi preduzetnicima i poslovnim partnerima.

Prijedor izuzetno transparentno radi i investitori su to prepoznali. Grad Prijedor po povoljnim uslovima nudi građevinsko zemljište i pomoć prilikom zapošljavanja novih radnika, ali i srdačanost domaćina koja je privukla investitore – istakao je  Đaković.

Mišo Reljić, savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja, precizira da su svi radovi počeli prije nekoliko mjeseci. Cesta 106, izvjesno je, biće završena do sredine juna, a uz nju su kompanije „Raki“ doo, „Edna metalworking“, “CNC Power“ i „Roundliner“ doo. Kad se ovaj prostor izgradi, tu bi, kako kaže Reljić, radilo oko 250 radnika. Tu je i kompanija „M&M Plastik“ i nova hala slovenačkog „Kolektora“. Planirana je izgradnja nove ceste 104. Reljić napominje da se u Trnopolju gradi pogon „SB Lasera“, a u zoni Brezičana u toku je rekonstrukcija objekta koji je kupila „Kalcedonija“ te prijem radnika. Početak rada „Kalcedonije“ očekuje su u junu, kada bi i „Kolektor“ trebalo da ozvaniči svoj rad.

M.Z.

PrethodniNOVI USPJESI MLADIH PRIJEDORSKIH STONOTENISERA
SlijedećiPOJAČATI MJERE HIGIJENE U ŠKOLAMA