Komandant prijedorskog Štaba za vanredne situacije Milenko Đaković izjavio je da se utvrđuje prvi krug kontakata osobe koja je prvi potvrđeni slučaj virusa korona u Prijedoru i da se kreće dalje u trijažu radi zaustavljanja širenja virusa.
“Riječ je o muškarcu koji je već od ranije u izolaciji u našoj bolnici. Najviše se sumnja da je porijeklo virusa povezano sa klasterom broj tri u Banjaluci, odakle su mnogi raznijeli virus na razne strane, a riječ je o jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu”, rekao je Đaković sinoć novinarima u Prijedoru.
On je naveo da se uz sav sistem odbrane grada od virusa pojavio jedan oboljeli, te najavio da se grad nastavlja boriti.
Đaković je rekao da će u dogovoru sa Higijensko-epidemiološkom službom biti odlučeno da li će biti uvođene dodatne mjere, uz sve koje je do sada donio Gradski štab i uskladio ih sa onima koje je donio Republički štab.

SRNA

PrethodniJOŠ DVA TELEFONSKA BROJA U HES-u
SlijedećiODGOVORNIM PONAŠANJEM SPRIJEČIMO POŽARE: KAZNE OD 100 DO 1.000 KM

1 COMMENT

  1. Gospodine komadante Đakoviću, ako ste tog pacijenta smjestili u Bolnicu Prijedor koju sto godina vodi dr. Sovilj, onda će vam taj pacijent brzo umrijeti. Tamo je prljavije nego kod Cigana. I još neto zašto niste zatvorili sve restorane kada se virus širi. U vašem kriznom štabu nema ni jednog doktora, vidi se to na slici.