Mališani koji pohađaju dnevni centar „Šljokice“ u Donjoj Ljubiji  povodom Kurban-bajrama priredili su sinoć bajramsku priredbu, prvu u ovom naselju. Priredba je rezultat jednomjesečnog rada tokom kojeg su djecu plesu, recitacijama , izradi nakita… učili volonteri Sabrina Pilipović, Ivana Ećim i Haris Ikanović. Sve je dio projekta „Podrška mladim  u lokalnim zajednicama u BiH“, kojeg  po Sabrininim riječima „implementira IOM uz finansijsku podršku USAID-a, Britanske Vlade i talijanske ambasade u BiH“.

Projekat po riječima Harisa Ikanovića traje šest mjeseci i djeci kako objašnjava „nudi sadržaje kojih u Donjoj Ljubiji osim škole nemaju“. U narednom periodu 25.oro djece iz ovog centra će po riječima Ivane Ećim, osim plesa dobiti znanja iz ekologije, njemačkog i engleskog jezika“, dok će u   radionici  pod nazivom „prevencija vršnjačkog nasilja“ s djecom će biti i njihovi roditelji. Inače, „Šljokice“ su se javnosti predstavile na „Čaršijskim noćima“ i nedavno na „Ljetnim danima dječije radosti“ u Donjoj Ljubiji.

Dnevni centar „Šljokica“ trenutno pohađa 25.oro djece, a oni koji su sinoć učestvovali na bajramskoj priredbi  dobili s i bajramske paketiće. Svečana priredba u Domu kulture u Donjoj Ljubiji  začinjena je i slasticama i tradicionalnim jelima koja su za ovu priliku pripremili roditelji mališana.

M.Z.

PrethodniODGOĐEN FUDBALSKI MEČ  “RUDAR-PRIJEDOR” – “ŽELJEZNIČAR SPORT TIM”
Slijedeći„OPTIMISTI“ PODIJELILI 120 KURBANA