Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

DJECA PRIJEDORA I SANSKOG MOSTA POSLALA PORUKE MIRA

NAJNOVIJE VIJESTI

Povodom 21. septembra, Međunarodnog dana mira, najmlađi stanovnici Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta danas su sa Malog gradskog trga zajedno svijetu poslali svoju poruku mira koja je glasila: „Mir je naš izbor“.

img_9407

Učenici i profesori iz 15 osnovnih škola iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta to su učinili putem niza kreativnih radionica, prilagođenih različitim uzrastima, uz ples i pjesmu.

img_9428

Pored toga, cilj manifestacije je da se osnaži saradnja i učvrsti prijateljstvo između učenika pomenuta tri grada koji su već imali priliku da se druže na sličnim dogadjajima i izletima, ali i da se ta prijateljstva prošire.

img_9422

Manifestaciji u organizaciji Nansen dijalog centra Prijedor, prisustvovao je Stajner Brin, osnivač i senior-konsultant Nansen dijalog mreže, koji je rekao da je fokus rada ove organizacije povezivanje stanovnika Prijedora i Sanskog Mosta.

img_9414

Centalnoj manifestaciji na Malom gradskom trgu u Prijedoru prethodio je defile učesnika glavnom ulicom pod nazivom “Marš mira”. NDC Prijedor projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

M.Stegić

img_9431

Adin Ključanin iz Sanskog Mosta i Kristijan Čorak iz Prijedora šalju jasnu poruku

img_9419 img_9432 img_9436