17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

DJECA RUDARA NA BESPLATNOJ ŠKOLI SKIJANJA

Najnovije vijesti

Na Kozari ove godine prvi put je u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar” i Fondacije “Arcelor Mittal” Prijedor organizovana škola skijanja koju je uspješno završilo 20 prijedorskih osnovaca, uzrasta od šest do 12 godina.

skola_skijanja_1

Riječ je o djeci rudara, radnika kompanije “Arcelor Mittal”,  koja su na Kozari boravili četiri dana u domu skijaškog društva. Aleksandar Milješić, član SKI tima “Kozara” i jedan od tri instruktora skijanja, kaže “da mu je zadovoljstvo bilo da djecu nauči osnovama skijanja”.

Aleksandar Milješić
Aleksandar Milješić

-Brzo su naučili kako stati na skije, prvi spust i slično. Na dječijoj stazi koju smo prije nekoliko dana vještački osnježili, bilo je nakon ovih padavima oko pola metra snijega. Dovoljno za sve zimske radosti- kaže Milješić.

skola_skijanja_2

Dodaje da su djeca na Kozari boravila potpuno besplatno, počev od smještaja, obroka, ski opreme, pa čak i slatkiša koje su mali skijaši redovno dobijali.

skola_skijanja_6

-Potrudili smo se da im cijeli dan od jutarnjeg ustajanja i obavezne  gimnastike, pospremanja soba…bude ispunjen kvalitetnim sadržajima- kaže Milješić.

skola_skijanja_5

Pored  njega ski vještine na Kozari djeci je pokazivao i bračni par instruktora, Silvana i Željko Batoz. Druga besplatna škola skijanja na Kozari, za isti broj mališana, biće organizovna od 16 do 19 janara.

M.Z. i D.St.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!