2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Djeca sa Kosova u Prijedoru (video)

Najnovije vijesti

Centar ,,Sunce” danas je posjetilo 25 djece i mladih ometenih u razvoju sa Kosova i Metohije. Roditelji i djeca Udruženja ,,Podrži me” iz Kosovske Mitrovice u Prijedoru će boraviti četiri dana.

Posjetu Prijedoru organizovao je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske. Predsjednik odbora Milorad Arlov rekao je da je posjeta  ovoj ustanovi, koja je specijalizovana za djecu i omladinu ometenu u razvoju, od velikog značaja.

Milorad Arlov, Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske

– Došli smo da se upoznaju, da se edukuju i da vide djeca iz Kosovske Mitrovice profesionalni rad koji nemaju na Kosovu, a htjeli smo na taj način da poomognemo udruženju-rekao je Arlov.

Predsjednica Udruženja ,,Podrži me”, Ivana Rakić, majka je djevojčice koja boluje od usporenog psihomotornog razvoja. Ivana kaže, da je ovo prvi put da ova djeca putuju van granica Kosova.

Ivana Rakić, predsjednica Udruženja ,,Podrži me”

-Skupila sam snagu da okupim ove ljude da se borimo mi za naša prava i našu decu. Na Kosovu i metohiju pomažu koliko mogu. Vi ste upoznati sa situacijom na Kosovu, oni nam izađu u susret ali to nikada nije dovoljno, RS nam je mnogo pomogla i hvala vam. Ovdje se osjećamo kao kod kuće – rekla je Rakićeva

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, “Šume Republike Srpske” i Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu Vlade Srbije podržali su molbu Odbora da pomognu da djeca kolektivno doputuju u Prijedor. Udruženje ,,Podrži me” broji 110 teško bolesne djece, djece sa posebnim potrebama i ometene u razvoju Kosovske Mitrovice.

I.Pekarić