Grupa od 45 mališana iz Kosovske Kamenice stigla je večeras u Prijedor gdje su ih dočekali vršnjaci iz Osnovne škole “Branko Ćopić” koji će im narednih sedam dana biti domaćini.

Riječi dobrodošlice im je uputila vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović koja je izrazila zadovoljstvo što je grad Prijedor po šesti put domaćin djeci u okviru Projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“U ime gradonačelnika zahvaljujem se roditeljima koji su domaćini djeci, te svima želim ugodan boravak u našem gradu uz bogat program koji je za njih pripremljen”, rekla je Kasalovićeva.

Ona je dodala da će za goste iz Kosovske Kamenice gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovati prijem u prostorijama Centra za prikazivanje filmova gdje će za njih i domaćine biti prikazan jedan animirani film.

“Sutra u Prijedor stiže autobus sa 25 djece sa Kosova i Metohije sa poteškoćama u razvoju. Oni su u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja `Podrži me` kojima će domaćin biti Centar `Sunce`. Grad finansira njihov smještaj i troškove prevoza”, rekla je Kasalovićeva.

U ime škole domaćina dobrodošlicu djeci je poželjela direktorica Sanja Munjiza koja je novinarima izjavila da je OŠ “Branko Ćopić” već četvrtu godinu domaćin djeci sa Kosova i Metohije.

“Zahvalnost dugujemo roditeljima naših učenika, jer nam se javio veliki broj onih koji su željeli da budu domaćini i nisu svi ni dobili djecu, jer smo vodili računa o godištu djece i domaćina i gosta”, kazala je Munjiza.

Ona je dodala da je, pored prijema kod gradonačelnika Prijedora i u zgradi Vlade Republike Srpske, predviđena posjeta Kozari ili Gradini, obilazak grada, crkve i drugih znamenitosti Prijedora.

Djeca koja su večeras stigla u Prijedor su uzrasta od 11 do 14 godina.

prijedorgrad.org

PrethodniODRŽAN KONCERT DUHOVNE MUZIKE
SlijedećiI DANAS VEOMA TOPLO, TEMPERATURA DO 36 STEPENI