Svake godine, prve sedmice u oktobru, obilježava se Dječija nedjelja čiji cilj je skretanje pažnje javnosti na prava djece, te poboljšanje brige i društvene odgovornosti za djecu. U obilježavenje ove nedjelje, kao i prethodnih godina, uključen je i Centar  za socijalni rad Prijedor.

Stručni radnici održali su radionicu za desetoro djece sa poteškoćama u razvoju s ciljem jačanja sapompouzdanja kod djece, pojasnila je Milena Miodragović, direktor Centra.

– Mi u vjerujemo da će učešće djece u ovim radionicama značajno doprinijeti jačanju njihovog ličnog samopouzdanja, ali i da ćemo doprinijeti jačanju svijesti o važnosti, posebnosti i vrijednosti svakog djeteta – navela je Miodragovićeva.

Ovu djecu danas je posjetio gradonačelnik Milenko Đaković, koji im je uručio pakete sa školskim priborom. Graonačlenik je napomenuo da svako dijete mora da ima odgovarajuću besplatnu zdravstvenu zaštitu, ali i druge preduslove za zdravo odrastanje.

– Posebno mjesto imaju djeca ometena u razvoju, i mi ih na ovaj način bodrimo da se uključe u zajednički život. Pružamo im podršku u svemu što društvo može da uradi u promovisanju njihovih prava sa naglaskom da javnost bude insformisana i da se osvijetli lik svakog djeteta bez obzira da li je ometeno u razvoju ili ne, jer svako dijete je centar svijeta – poručio je Đaković.

Dječija nedjelja obilježava se u cijeloj Republici Srpskoj u saradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva prosvjete i kulture.

Ove godine Dječija nedjelja održava se pod sloganom “Vjerujem u sebe”.

Z.J.

PrethodniU subotu premijera “Kolubarske bitke” (video)
SlijedećiPDA: Podržavamo ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica (video)