-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

DJEČIJI HOROVI OTVARAJU FESTIVAL „ZLATNA VILA“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

Revijom dječijeg horskog pjevanja “Mala vila” koja će biti održana večeras u Pozorištu Prijedoru od 19.00 časova, počinje 17. Međunarodni festival horova “Zlatna vila”. Nastupiće dječiji horovi iz prijedorskih vrtića i škola. Ova tradicionalna i prestižna gradska manifestacija okuplja najbolje horske pjevače iz zemalja u okruženju i cijele Evrope.

U dvije zvanične festivalske večeri publici će se predstaviti Mješoviti hor iz mađarskog grada Pečuja, “Moravija hor” iz Ostrave u Češkoj, “Pančevačko srpsko crkveno pjevačko društvo”, Gradski hor “Vardar” iz Skoplja, Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Banjaluke, Hor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca u Hrvatskoj, Mješoviti hor AKUD Univerziteta Novi Sad “Sonja Marinković”, Primorski akademski zbor “Vinko Vodopivec” iz Ljubljane i Mješoviti kamerni hor iz Kamnika u Sloveniji.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog festival horova “Zlatna vila” je Grad Prijedor, a održava se u sklopu obilježavanja 16. maja-Dana grada. Dvije zvanične festivalske večeri biće održane sutra i prekosutra u Pozorištu Prijedor, od 19.30 časova.

M.Stegić

foto: Arhiva