3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ĐOKIĆ: NAROD NEĆE ĆUTATI NA NEPRAVDU

Najnovije vijesti

Narod Republike Srpske je večeras na skupu “Otadžbina zove” u Banjaluci rekao da želi život u slobodi, da će je braniti, ali i da neće ćutati na nepravdu koja mu se čini, rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić. Đokić je naveo da su se u Banjaluci okupili kako bi potvrdili slobodu koji su izborili prije 30 godine, te da je Srpska mjera slobode.

“Zato večeras dižemo svoj glas protiv nepravde koji vidimo kod CIK-a BiH. Narod je na slobodnim izborima rekao svoje”, naveo je Đokuć u obraćanju na skupu na Trgu Krajine.

On je naveo da u državama onih koji danas savjetuju CIK presjednici pobjeđuju na izborima i za 0,5 procenata i da to onda nije problem.

“Ovdje kada se napravi velika razlika od 30.000 oni smatraju da je nelegano. Neka znaju da se nismo plašili ponovnog brojanja i to je potvrdilo da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. To je volja srpskog naroda!”, naglasio je Đokić.

On je poručio da se neće odustati od toga da se brani sloboda i volja naroda.

“Trideset godine traje borba da ospore Srpsku, da joj obezvrijede istitucije, da ih sruše i da je potčine svojim interesima jednog centra, politike u Sarajevu”, naveo je on.

Đokić je rekao da je pobjeda čista, te da se u Banjaluci okupilo 50.000 da poruče da treba da prhvate ono što je narod odlučio.

“Republike Srpska je slobodna i zaštićena, nju brane i štite njeni najbolji sinovi, one koje bira narod, te je Dodik predsjednik Srpske, to je mjera sigurnosti za buduće vrijeme za sve”, istakao je on.

On je naveo da će se opet okupiti ako bude bilo potrebno i poručiti isto – Srposka je slobodna i njen narod želi da živi normalno u miru i slobodi sa svima.

“Neka svi znaju da Srpska svima garantuje slobodu i sigurnost, i to je upravo politika koje je pobijedila na ovim izborima”, poručio je Đokić.

SRNA, Foto: Srpskainfo