DNS: Akcentovati interese Srpske u Parlamentu BiH (video)

Pod sloganom „Odgovorno“, Demokratski narodni savez vodi politiku u interesu građana, poručeno je sa tribine DNS-a u Trnopolјu.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Marko Aćić, rekao je da DNS smatra da sa listom odgovornih lјudi, koji su izabrani za Parlament BiH, mogu da pobolјšaju odnos koji u Sarajevu do sada nije bio naklonjen Srpskoj.

Marko Aćić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

– U protekle četiri godine bilo je bitnije šta misle političari u Sarajevu, nego šta misle institucije Republike Srpske. Želimo to promijeniti, želimo mišlјenje Vlade RS, Narodne skupštine RS, predsjednika RS, staviti kao obaveznu normu i kao obrazac ponašanja za ono što predstavlјa interese Republike Srpske u Sarajevu. Ne možemo dozvoliti da predstavnicima Srpske u Sarajevu bude bitniji aerodrom u Tuzli nego aerodrom u Banjaluci – objašnjava Aćić.

On je dodao da nije u redu da se razvijaju samo povratnička naselјa tamo gdje su Bošnjaci i Hrvati, a da srpskim povratnicima kuće nisu obnovlјene protekle četiri godine u okviru resora za koje je zadužen Savjet ministara BiH. Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Duško Ivić, rekao je da je odgovornost DNS-a usmjerena ka prirodnim resursima, omladini i stanovnicima Srpske.

Duško Ivić, nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske

– Građanima želimo da objasnimo koliko je bitno da podrže DNS, da što veći broj poslanika uđe u Narodnu skupštinu, kako bi ova najmlađa regija mogla da se izgradi u pravom smislu riječi kao i druge regije, da ne bismo zaostajali za ostalim dijelovima Srpske – dodao je Ivić.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Slađana Radaković, istakla je da je DNS stranka jedinstva, mira i napretka koja je, u posljednjih 12 godina, izgradila Prijedor u prosperitetan i moderan grad.

Slađana Radaković, kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske

– Ne smijemo više dozvoliti da nam mladi odlaze iz Srpske. Moramo naći način da oni ostanu ovdje i formiraju porodice u rodnoj zemlјi – rekla je Radakovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor, Milenko Đaković, rekao je da ova stranka ide naprijed sa kvalitetnim programom, odgovornim kandidatima i dobro zamišlјenim cilјevima koji su u interesu građana Srpske.

Milenko Đaković, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor

– Želјa DNS-a je da politička scena bude argumentovano koncipirana kako bismo zajedno napredovali, stvarali ekonomske uslove za razvoj i bolјe zapošlјavanje, a samim tim i branili Republiku Srpsku na dostojanstven način – dodao je Đaković.

U ovoj stranci se nadaju da će glasači prepoznati prosperitetnu politiku DNS-a sa jasnim cilјevima koji vode ka napretku Srpske i svih naroda koji u njoj žive, poručeno je sa predizbornog skupa u Trnopolju.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!