Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DNS – GRAD PREPOZNAO POTREBE MJEŠTANA CIKOTA

NAJNOVIJE VIJESTI

Predizborni skup Demokratskog narodnog saveza u petak je održan u Cikotama. Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je, dolaskom Marka Pavića na vlast u Prijedoru, u selu Cikote urađen jedan od najdužih asfaltnih puteva na području opštine, kada je urađeno oko četiri kilometra asfalta.

-Zatim je razvedena voda gradskog vodovoda i u narednom periodu ćemo još neke stvari po njihovoj želji asfaltirati, ali to je selo koje i nema velikih potreba – rekao je Đaković.

On je naveo da se područna škola u Cikotama koristi kao dom, a da će se u narednom periodu razmišljati o društvenom domu, pošto školski objekat nije potpuno adekvatan i to je zasad zahtjev iz sela.

Kandidat DNS-a za Skupštinu grada Prijedora Goran Predojević rekao je da će se kao budući odbornik zalagati za ravnomjeran razvoj grada, kako urbanih tako i ruralnih dijelova, a kao sportista za nastavak izgradnje nove sportske dvorane na Urijama da klubovi dobiju bolje uslove, a kuglaši svoju kuglanu.

Kandidat DNS-a za Skupštinu grada Prijedora Olivera Brdar-Mirković rekla je da će se zalagati za sanaciju školskih objekata i za opstanak područnih škola poput škole u Cikotama, kako ne bi došlo do gašenja područnih odjeljenja.

Kandidat DNS-a za Skupštinu grada Prijedora Milada Stupar rekla je da će joj, ukoliko bude izabrana na ovu funkciju, fokus biti na razvojnom programu i održivom opstanku mladih na selu, te poboljšanju životnog standarda omogućavanjem podsticaja kako bi mladi ostali na selu.

Iz DNS-a poručuju da su zadovoljni dosadašnjom podrškom mještana Cikota, te su još jednom pozvali građane da 2. oktobra izađu na lokalne izbore.

M.Stegić