Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

DNS NA URIJAMA: RAZVOJ FABRIKA I ZAPOŠLJAVANJE MLADIH

NAJNOVIJE VIJESTI

Urije su naselje u kojem je lokalna vlast, na čelu sa Demokratskim narodnim savezom, dosta uradila na poboljšanju života mještana, rekao je Milenko Đaković, kandidat za gradonačelnika Koalicije DNS-SNSD-SP, uz tvrdnju da će razvoj fabrika i zapošljavanje mladih biti u fokusu ove stranke u narednom periodu. Svoje ciljeve predstavile su kandidati za odbornike: Žana Panić, Ljubica Ivetić i Jelena Trivan. One će se, uglavnom, fokusirati na mlade, kojima generacijski i pripadaju, ali, kako su rekle, neće zanemariti ni stariju populaciju i osjetljive kategorije stanovništva:

– Cilj mi je da mladi ljudi shvate da njihov trud i rad imaju vrijednost za naš grad. Zalagaću se da se iskoriste sve povoljne prilike koje mogu doprinijeti daljem razvoju i napretku Prijedora – rekla je Panićeva.

– Predmet mog interesovanja biće i lica u stanju socijalne potrebe, nezaposleni, lica sa invaliditetom, djeca sa smetnjama u razvoju i drugi – izjavila je Ivetićeva.

– Moje djelovanje u skupštinskim klupama biće usmjereno prema svim građanima, ali najviše ću se posvetiti ženama i mladima, što je i prirodno, jer toj populaciji pripadam – istakla je Jelena Trivan.

Kandidat za odbornika Slobodan Šormaz, takođe će se boriti za bolji položaj mladih, rješavanje aktuelne problematike i donošenje nove omladinske politike. Kako je rekao, neće zapostaviti ni radnike i penzionere. Podršku kandidatima DNS-a na predizbornom skupu na Urijama dao je i predsjednik ove stranke, Marko Pavić.

D.S.