Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DNS – NASTAVITI  RADITI  NA  POBOLJŠANJU DRUŠTVENOG ŽIVOTA U MJESNIM ZAJEDNICAMA

NAJNOVIJE VIJESTI

Mještanima Ljubije predstavljeni su kandidati Demokratskog narodnog saveza za predstojeće lokalne izbore. Zajednički kandidat DNS-a, SNSD-a, SP-a, SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i PUP-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da je lokalna vlast u proteklih 12 godina radila na tome da se poboljša društveni život u mjesnim zajednicama.

– Prijedor je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je obnovila većinu društvenih domova gdje članovi dvanaest kulturno-umjetničkih društava, uglavnom mladi ljudi, imaju mogućnost da se bave umjetnošću, da nastupaju, da se druže i tako ostaju u selima – rekao je Đaković. Kandidat za odbornika u Skupštini grada Prijedora Ratko Karanović je istakao da će se, ako bude izabran za odbornika, zalagati za interese mladih ljudi u svim sferama života, prvenstveno za stipendiranje i razvoj sporta u gradu.

Kandidat sa liste DNS-a za odbornika Igor Javorić je naglasio da će prioritet u njegovom radu biti otvaranje novih radnih mjesta, podrška natalitetu i veća prava za porodice troje i više djece. Kandidat za odbornika Jadranka Mijić rekla je da će se zalagati za stabilnost budžeta grada Prijedora i za poboljšanje prava i položaja socijalno ugroženih porodica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje radno sposobnih članova iz tih porodica. Kao podrška kandidatskoj listi i kandidatu za gradonačelnika ispred DNS-a, na predizbornoj tribini u Ljubiji prisustvovao je Marko Pavić predsjednik stranke.

M.Stegić