DNS Odgovorno sa svim resursima (video)

“Nakon izbora trebali bi jedni drugima pružiti ruku i da svi zajedno nastavimo da gradimo Republiku Srpsku”, poručeno je na predizbornoj tribini Demokratskog narodnog saveza, koja je večeras održana na Pećanima.

Nosilac liste DNS-a za PD PS BiH u Izbornoj jedinici 1, Dragutin Rodić, poručio je da su pred nama četiri godine koje će vjerovatno u dobrom smislu odrediti sudbinu BiH, te da će se odlučivati o teškim pitanjima za koje treba apsolutna snaga i konsenzus RS da iznese sve te procese. – Moguće su eventualne promjene Ustava BiH, potrebno je mijenjati Izborni zakon, znamo da nam sudovi i tužilaštva na nivou BiH ne rade onako kako građani RS to žele, tako da su to sve teška pitanja koja vode u strukturalne promjene i u samu bit BiH. Zbog toga treba imati snagu, jačinu i jednistvo oko ključnih nacionalnih pitanja, kako bismo dalje unapređivali odnose u BiH, a RS činili što jačom – dodao je Rodić.

Za Duška Ivića, nosioca liste DNS-a za NS RS u Izbornoj jedinici 1, važna je podrška građana sa ovog područja grada, da bi se, kako kaže, nastavio razvoj infrastrukturnih projekata ne samo u ovom naselju, nego na području grada, te da Prijedor postane univerzitetski grad. Prisutnima se obratio i Mirko Sovilj, kandidat za NS RS u Izbornoj jedinici 1, koji je rekao da je, nakon 22 godine od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, došlo vrijeme da se, kako je naveo,  u RS preispitaju rezultati provedenih reformi u ovom periodu, koje su nerijetko provedene pod patronatom Međunarodne zajednice, a to se, prije svega, odnosi na reforme u oblasti pravosuđa i obrazovanja.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić istakao je da je retorika pojedinih kandidata na ovim izborima već prešla granice tolerancije, te da zaista sa tim treba prestati.

– Ja sam iz Prijedora i želio bih upravo iz tog razloga odavde da pošaljem poruku svima – prestanite se svađati, hajmo zajedno da gradimo naš Prijedor i našu Republiku Srpsku. Demokratsko pravo ljudi je da biraju i da budu izabrani. Sa ovom retorikom, teško da ćemo to moći.  DNS, od kada je nastao, ima potpuno drugačiju retoriku, dostojanstvo i kulturu dijaloga i poziva druge da se tako ponašaju – rekao je Pavić.

M.Šodić

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!