9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

DNS ODRŽAO CENTRALNU TRIBINU U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Predizborni slogan Demokratskog narodnog saveza, “Treći put za Srpsku” podrazumijeva slogu i sabornost srpskog naroda, poručeno je sa centralne tribine DNS-a u Prijedoru, na kojoj su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore. “DNS je 2015. godine uspio zaustaviti prodaju RŽR-a ‘Ljubija’. Mi želimo da ga pokrenemo, da Prijedor i regija žive. ‘Treći put’ je borba za Trgovsku goru, da ne dozvolimo da nam nuklearni otpad bude pred kućom, da ova najmlađa regija RS ima prirodne ljepote i čistu vodu”, rekao je Duško Ivić, nosilac liste DNS-a za NS RS iz Izborne jedinice jedan.  

Nenad Nešić, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik DNS-a, rekao je da ova stranka garantuje budućnost i perspektivu. “Garantujemo da ćemo, u naredne četiri godine, obezbijediti 2.000 KM prosječne plate, a da penzija bude 50 odsto prosječne plate. Izgradićemo hiljadu stambenih jedinica za mlade ljude. Sve privrednike koji zaposle 30 i više ljudi, oslobodićemo plaćanja poreza i doprinosa na period od tri godine”, rekao je Nešić.

Interes građana je na prvom mjestu, ne smijemo dozvoliti da Srpska bude u zapećku, naglasio je Radislav Jovičić, kandidat DNS-a za predsjednika RS. “Demokratski narodni savez je, nakon 22 godine postojanja, donio istorijsku odluku da ima svoje kandidate i za člana Predsjedništva i za predsjednika RS. To je jedna od najčasnijih funkcija u Srpskoj i smatram da nju ne smijemo dati u ruke bilo kome”, rekao je Jovičić.

D. S.