18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

DNS: POJEDINCI ŽELE DA STVORE ISKRIVLJENU SLIKU O STRANCI

Najnovije vijesti

U poslјednje vrijeme Gradska organizacija DNS Prijedor je izložena tendencioznom i zlonamjernom pisanju i komentarima na pojedinim portalima. Sve to ima za cilј pokušaj destabilizacije unutar DNS-a i stvaranja lažne slike da stranku masovno napuštaju članovi, navodno nezadovolјni politikom koju vodi DNS i Gradska organizacija DNS-a. A politika se svela samo na to, da li si u vlasti i podržavaš li politiku SNSD-a, ili si mimo tih procesa.

Postavlјa se pitanje mogu li se suprostavlјene političke i društvene grupacije okrenuti stvaranju stabilne političke klime, ili će se i dalјe baviti drugima da se ne bi bavili sobom. Na sceni je politika „ako nisi sa nama, protiv nas si“. A DNS je i poslije završetka lokalnih izbora treća stranka u Republici Srpskoj, a druga u Prijedoru. I zato svaki pokušaj dalјeg urušavanja DNS-a neće uspjeti. To potvrđuju i dva poslednja sastanka koja su održana u Gradskoj organizaciji  DNS Prijedor da je organizacija stabilna i da masovnih odlazaka i napuštanja Stranke nema. To je potvrdilo i Predsjedništvo,  a i sinoćnji sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora.

Po onoj staroj nije što me lažeš, nego što misliš da ti vjerujem, tako i pojedinci žele da predstave javnosti iskrivlјenu sliku o djelovanju DNS-a računajući da mogu slagati i one koji su bili na pomenutim sastancima. Naravno, ni DNS nije idealan. Godinama učestvujući u vlasti dio članova DNS-a su postajali konformisti, dobar dio je konzumirao politiku DNS-a ne dajući dovolјan doprinos toj politici, i na kraju posumnjali su u sebe i politiku DNS-a. Srećom velika većina nije i dalјe vjeruje u DNS.

Što reče jedan novinar „samo su funkcije vječne, stranke su prolazne, i da je 62.000 glasova za DNS na lokalnim izborima i dalјe previše i da ih još treba sasjeći. Ali to što ostane biće zdravo tkivo DNS-a spremno da gradi i učvršćuje svoju politiku, i slijedi odluke organa stranke“.

I zato svima onima koji misle da mogu nipodaštavanjem i negiranjem DNS-a i odluka njegovih organa, poručujemo da ćemo znati provesti svoju politiku i realizovati donesene planove.

I sinoćnji sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora je potvrdio opredjelјenost za jedinstvenim djelovanjem i potvrdu stavova i zaklјučaka Predsjedništva stranke.

Vrijeme će pokazati ko je u pravu.

Prijedor, 15.12.2020.godine

                                                                                    Služba za informisanje GO DNS Prijedor