Pred brojnim članovima i simpatizerima, Demokratski narodni savez održao je večeras prvu javnu tribinu u Prijedoru i ozvaničio početak predizborne kampanje za oktobarske Opšte izbore.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici 1 je Dragutin Rodić, a kandidati su Dragana Beslać, Boris Krčmar, Marko Aćić, Tanja Tuleković, Dragomir Keserović, Mirko Zgonjanin i Zora Stanić Vukobrad. – Zalagaću se da po prvi put osvojimo jedan direktan mandat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, jer mislim da je to od velikog značaja za DNS. Da budemo stranka koja u punom kapacitetu funkcioniše na svim nivoima vlasti u BiH – rekao je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 1 je Duško Ivić, a kandidati su Slavica Popović, Darko Banjac, Mladen Šicar, Slađana Radaković, Stojan Grujičić, Predrag Pilipović, Jasminka Milanović, Dijana Šobot, Mirko Sovilj, Miranda Baltić i Duško Miletić. – DNS je do sada u Narodnoj skupštini RS pokazao da se zalaže za interese svih građana. Ova stranka će i dalje voditi stabilnu politiku, politiku ekonomskog razvoja i prosperiteta Republike Srpske – rekao je Ivić.

Prvoj javnoj tribini DNS-a u Prijedoru, prisustvovao je prvi čovjek ove stranke Marko Pavić, kao i predsjednik GO DNS-a Prijedor, Milenko Đaković. – DNS ima sjajne kandidate, iza kojih stoji GO DNS-a Prijedor. Vjerujem da ćemo i ove godine zajedno sa svojim narodom ubjedljivo pobijediti, jer glavni principi DNS-a su ekonomija, stvaranje uslova za nova zapošljavanja, borba za interese RS i njeno očuvanje – poručio je Đaković.

Prvoj javnoj tribini DNS-a, prethodilo je svečano otvaranje rekonstruisanih prostorija Mjesnog odbora DNS-a Pećani. – Dobili smo bolje uslove za rad. Ova kancelarija će se koristiti i kao rejonska kancelarija. Cilj nam je da se zbližimo sa građanima i da ovih mjesec dana razgovaramo i da vodimo poštenu i fer predizbornu kampanju – rekao je predsjednik Mjesnog odbora DNS-a Pećani, Dragan Mamić.

Sa prve javne tribine u Prijedoru, poručeno je da je DNS stranka budućnosti i jedina politička opcija koja može da obezbijedi mir, bezbjedonosnu i ekonomsku stabilnost svih građana.

M.Stegić

PrethodniDNS: Odgovorna politika u interesu građana (video)
SlijedećiSDS u Donjim Orlovcima: ZA BOLJE SUTRA I OSTANAK MLADIH (video)