DNS SE NE MIJEŠA U UNUTARSTRANAČKE IZBORE DRUGIH PARTIJA

 

– Demokratski narodni savez nikada se nije miješao u unutarstranačke izbore drugih političkih partija niti ima namjeru. Sa svima gradimo dobre odnose u cilju stvaranja povoljnih uslova za ekonomski razvoj i napredak lokalne zajednice – istakao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Milenko Đaković, osvrćući se na optužbe da se ova politička partija miješa u unutarstranačke izbore u GO Srpske demokratske stranke Prijedor.

Po njegovim riječima, slične optužbe nedavno su dolazile i iz GO SNSD-a, ali bez konkretnih argumenata i dokumentovanja da Demokratski narodni savez Prijedora vodi politiku miješanja u izbore drugim strankama.

-Ne možemo tvrditi da možda nije bilo pojedinačnih navijanja nekih članova DNS-a za neku od opcija unutar druge stranke, što je teško kontrolisati i utvrditi, jer DNS ima 12.000 članova. Međutim, stav rukovodstva GO DNS Prijedor je jasan i principijelan da svaka stranka svoje probleme treba da rješava u vlastitim redovima, bez miješanja ikoga sa strane – naglasio je Đaković.

On je rekao da će se na narednoj sjednici gradske Skupštine vidjeti da li su koalicioni odnosi u Prijedoru narušeni  i kako će dalje izgledati, jer će njoj prethoditi međustranački razgovori onih političkih subjekata koji imaju odbornike u gradskom parlamentu.

-Tema razgovora biće svakako i izglasani budžet, odnosno amandmani koji su poremetili planove gradske vlasti u dijelu podsticaja zapošljavanja i samozapošljavanja, a riječ je o iznosu od pola miliona maraka – rekao je Đaković izražavajući uvjerenje da će se postići politički konsenzus u dobrobit svih građana grada Prijedora.

 

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!