-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

DNS U GRADINI: ZAJEDNIČKI DO REZULTATA

Najnovije vijesti

– Demokratski narodni savez grada Prijedora i do sada je postizao vidne rezultate u razvoju i afirmaciji Grada, pa ću se, kao budući odbornik u gradskog parlamentu, zalagati za nastavak takve prakse, ali i poboljšanje kvaliteta i uslova života stanovnika našeg grada – rekao je Mladen Pušac, ljekar- fizijatar iz Omarske, na predizbornom skupu DNS-a u Gradini, uz očekivanja da će DNS i na ovim izborima imati dobar rezultat.

– Glavni cilj DNS-a je zapošljavanje, jačanje privrede i ekonomije – rekao je Radovan Romanić, odbornički kandidat te stranke od koje i u budućnosti puno očekuje, jer je, kako ističe, jedina stranka koja može nastaviti sa razvojem našeg grada i sela.

Okupljene građane, članove i simpatizere DNS-a u Gradini pozdravio je i Milenko Đaković, kandidat za gradonačelnika Prijedora, koji je ocijenio da je to lijepo mjesto poviše Omarske, gdje je DNS, zajedno sa građanima, realizovao niz akcija i projekata.

– Uradili smo dosta alfaltnih puteva, uređen je dom u Gradini, riješeno je pitanje snabdijevanja vodom do Omarske, a razvedena je i  sekundarna mreža vodovoda na ovom području. Pošto je Banjaluka imala finansijske probleme, pa smo kasnili sa projektom, obezbijedili smo u Vladi RS dodatna sredstva, kako za Prijedor tako i za Banjaluku, i taj projekat će uskoro biti i ovdje, voda će biti u cijevima i spojena na kućne priključke, tako da će i Gradina dobiti vodu –  rekao je Đaković i podsjetio da je to jedno od sela koje je u ljetnom periodu ostajalo bez vode, što je, kako ističe, bio veliki problem za stanovništvo, a osobito za ljude koji se bave stočarskom proizvodnjom.

– Taj veliki problem će uskoro biti riješen, a u Gradini je ostalo da asfaltiramo još par puteva i to će – zaključio je Đaković – biti izuzetno lijepo mjesto.

On je dodao da je Gradina selo koje je asfaltom povezano i sa Prijedorom i Banjalukom, najavivši da će Gradska uprava Prijedora i dalje, planski i organizovano, razvijati sva naša sela, sve dok, kako je naglasio, ne dobiju uslove kao u Sloveniji.

R.Rečević