DNS u Krivaji: Podrška selu i poljoprivrednicima (video)

Svoje kandidate na predstojećim Opštim izborima mještanima Krivaje večeras je predstavio Demokratski narodni savez. Demografska i populaciona politika koja za cilj ima povećanje prirodnog priraštaja, jedno je od ključnih pitanja na kojima se mora raditi, a pozitivan rezultat se može postići razvojem privrede, smatra kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavica Popović.

– Ekonomski razvoj i zapošljavanje su najbolja socijalna politika koja daje najbolje rezultate. DNS je u Prijedoru uradio mnogo na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, što olakšava rad domaćih privrednika i privlači strane investitore – rekla je Popovićeva, koja je dodala da siguran posao daje podsticaj mladim ljudima da stvaraju porodicu. DNS ne zaboravlja ni rubne dijelove Prijedora i ravnomjerno ulaže u svaki njegov dio, poručio je okupljenima u Krivaji nosilac liste ove stranke za NS RS u Izbornoj jedinici 1 Duško Ivić.

– Bez jakog sela, nema ni jakog grada. I treba ojačati poljoprivredu tako što ćemo obezbijediti uslove da poljoprivrednici svoje proizvode plasiraju na tržište. Da uz hladnjače i slična sredstva sačuvaju plodove i prodaju ih u najpovoljnijem periodu – rekao je Ivić.

On je rekao da očekuje da će Krivaja, po tradiciji, podržati DNS, jer će se mnogi problemi na selima lakše riješiti kada na raspolaganju budu grantovi Vlade RS. DNS prepoznaje podršku koju uživa u Krivaji, i ta podrška nikad nije ostala neuzvraćena, poručio je predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković. Urađeno je mnogo, počevši od asfaltnih puteva, a mogu se očekivati i nova ulaganja u infrastrukturu, dodao je Đaković.

– Najvažnije je to što je raspisan tender za izgradnju tercijarne vodovodne mreže i kućnih priključaka za područje oko Omarske, tako da će i ovi krajevi u skorije vrijeme biti snabdjeveni kvalitetnom pitkom vodom – naveo je Đaković.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!