-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

IZBORI U PRIJEDORU: NAJVIŠE GLASOVA DNS-u

Najnovije vijesti

Demokratski narodni savez i Milenko Đaković, kandidat ove stranke, SNSD-a i Socijalitičke partije za gradonačelnika, prema preliminarnim rezultatima, pobjednici su lokalnih izbora u Prijedoru na kojim je učestvovalo 46,46 odsto od 86.125 birača sa pravom glasa.

– Kao kandidat koalicije na vlasti za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković je dobio 21.238, a Dušan Berić kandidat SDS-a i Srpske radikalne stranke RS 12.823 glasova prijedorskih birača – izjavio je danas predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić, podsjetivši i na podatak da DNS predvodi i listu od 23 politička subjekta koji su se borili za povjerenje Prijedorčana.

Škondrić je rekao da je DNS dobio 10.293, SNSD 7.396, a SDS – Radikalna stranka 4.885 glasova i dodao da su u cenzus za sastav gradske skupštine prešli i PDP i SDA, a najvjerovatnije i Socijalistička partija.

– Treba, ipak, biti oprezan, jer se radi o preliminarnim rezultatima, ali i o tome da svemu treba pridružiti i glasove putem pošte i 12 biračkih mjesta koja nisu obrađena – dodao je Škondrić i zaključio da su nedjeljni izbori u Prijedoru, uz samo jedan zvanični prigovor, protekli su u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi.

R. Rečević

foto Dragan Stojnić Giga