– Demokratski narodni savez je u Rasavcima oduvijek imao tradicionalno uporište i mi smo to znali cijeniti – izjavio je večeras u Rasavcima Dragutin Rodić, nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici 1, naglasivši da je ono što je DNS godinama radio u Prijedoru može biti ogledni primjer za sve.

– Radi se i o tome da ono što smo uspješno radili 14 godina u Prijedoru, i što ja smatram „pilot projektom“ DNS-a, pokušamo proširiti na čitavu Republiku Srpsku, jer bi to značilo više reda, rada i odgovornosti, a samim tim i odgovorniji odnos prema svim resursima u ovoj zemlji – konstatovao je Dragutin Rodić.

– Mi ovom prilikom – kaže Dijana Šobot, poslanički kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu RS – apostrofiramo i ulogu i značaj znanja kao preduslova razvoja Repubike Srpske.

– Mi ćemo insistirati na tome da osnovno i srednje obrazovanje treba da bude obavezno, a insistraćemo i na opremanju i jačanju naših obrazovnih ustanova kao i na usaglašavanju srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja sa potrebama tržišta rada – navela je Šobotova.

– Našim glasačima poručujemo da će DNS, po mjeri građana, a ne pojedinaca, odgovorno voditi Republiku Srpsku – poručio je iz Rasavaca nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu RS dr Duško Ivić.

– To znači da ćemo se odgovorno ponašati prema našim privrednim dobrima, prema resursima, razvoju privrede, ekonomije i svemu onom  što je potrebno da bi Republika Srpska bila stabilna u ekonomskom smislu – rekao je dr Ivić i dodao da je interes DNS-a da pomiri zavađene partije, kako bi stvorio politički mir u Republici Srpskoj.

Pred skori završetak predizborne kampanje, predsjednik Gradskog odbora prijedorskog DNS-a Milenko Đaković je optimista u pogledu postizborne pozicije DNS-a.

– Zbog evidentnog porasta Stranke u cijeloj Republici Srpskoj i izuzetno posjećenih tribina širom RS i u gradu Prijedoru, DNS kao saborna partija mira, pomirenja i razvoja s pravom očekuje značajan porast glasova na oktobarskim izborima i učvršćivanje DNS-a u centru političkih zbivanja u RS i BiH – poručio je Đaković sa večerašnje predizborne tribune DNS-a u Rasavcima.

R.R.

 

Prethodni„Moguća realnost“ Vukice Vukas (video)
SlijedećiKorisnici Dnevnog centra dobili sprave za vježbanje na otvorenom (video)