U toku je konkurs za učešće na Trećem međunarodnom bijenalu radova na papiru, kojeg je Muzej Kozare raspisao uz podršku Grada Prijedora. Konkurs će biti otvoren do 15. marta, a već sad je izvjesno da će ovo bijenale okupiti brojne umjetnike iz svih krajeva svijeta.

Međunarodni žiri u sastavu Francisko Araja, arhitekta, slikar i fotograf iz Čilea, Leposava Milošević Sibinović, magistar vajarstva iz Srbije, i Predrag Marjanović, akademski slikar iz BiH, već su iskoristili pravo da pozovu po 15 eminentnih autora iz svijeta umjetnosti da učestvuju na bijenalu. Ovi autori neće proći zvaničnu selekciju i ne plaćaju participaciju, već su odmah izabrani za izložbu, rekao je Zoran Radonjić, direktor Muzeja Kozare.

On je pojasnio da se na konkurs mogu prijaviti svi punoljetni učesnici, bez obzira da li imaju formalno obrazovanje ili ne. Izložbene kategorije su crtež i grafika, slikarstvo i intermedija. U svakoj od tri kategorije, nagrada je 500 evra. Izložba će biti otvorena 20. avgusta, u Muzeju Kozare i Galeriji “Sreten Stojanović”, a radovi ostaju u vlasništvu prijedorskog muzeja.

D. S.

PrethodniU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”
SlijedećiAkcija “Zoll” – BEZ REGISTROVANE TRGOVINE NABAVLJAO I PRODAVAO POLOVNA VOZILA