17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

DO 30. JUNA ISPLATITI PRVU RATU POREZA NA NEPOKRETNOSTI

Najnovije vijesti

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve obveznike poreza na nepokretnosti da, najkasnije do 30. Juna, izmire prvu ratu po poreskom računu za ovu godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po ovom osnovu iz prethodnih godina.
“Svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate”, navodi se u saopštenju Poreske uprave Republike Srpske.
Upućen je i poziv onima koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti.
“Vlasnicima će biti uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti”, naglašava se u saopštenju.
Poreska uprava Republike Srpske će, odmah po isteku zakonski propisanog roka za plaćanje ove obaveze, intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica, koristeći sve zakonske mogućnosti, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze.
Prema raspoloživim podacima, Poreska uprava Republike Srpske je u prvih pet mjeseci ove godine, po osnovu poreza na nepokretnosti, prikupila 8,9 miliona KM, što je za tri procenta manje u odnosu na uporedni period.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!