-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE ULICE VUKA KARADŽIĆA

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić obišao je danas radove u Ulici Vuka Karadžića čija će rekonstrukcija, kako se očekuje, biti završena do kraja decembra. Riječ je o jednoj od najprometnijih ulica u gradu, a posebno je frekventna za učenike koji iz pravca Autobuske i Željezničke stanice dolaze na nastavu. O tome se vodilo računa prilikom uredjenja trotoara koji je znatno proširen, kao i prostora za sjedenje i savremene led rasvjete.

marko-pavic

Pavić je rekao da je dinamiku radova otežavala infrastruktura u ulici: kanalizacija, telefonija, vodovod, kablovska televizija i drugo. Sa zadovoljstvom je konstatovao da su problemi riješeni i uradjena potpuno nova mreža. Prilikom rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, nije zaboravljen ni Rudnik željezne rude „Ljubija“ koji ove godine obilježava vijek rudarenja.

 

img_9959

Na trgu pred gradskim soliterom biće postavljen spomenik, koji će podsjećati gradjane na vezu Prijedora i Rudnika, rekao je gradonačelnik Pavić.

Direktor “Kozaraputeva” iz Banjaluke, preduzeća koje izvodi radove, Dragan Čorokalo, kaže da je dinamika radova otežana zbog problema sa lošim infrastrukturnim instalacijama koje ni projektant, ni investitor, ni izvođač nisu mogli da predvide.

“Trudimo se da ispoštujemo rok od četiri mjeseca i nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni obavljenim poslom”, istakao je Čorokalo i dodao da će do kraja novembra biti završeno asfaltiranje, a do kraja godine i popločavanje ulice.

img_9972

Režim saobraćaja i raspored parking mjesta biće neizmijenjeni. Ulica ostaje jednosmjerna, sa parking prostorom  s lijeve i desne strane. Za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, Grad Prijedor je obezbijedio oko 1.080.000 KM.

D. S.

Foto: Giga