12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

DO KRAJA MARTA DOSTAVITI PRIJEDLOGE ZA NAGRADE I PRIZNANJA

Najnovije vijesti

Grad Prijedor objavio je javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja povodom 16. maja Dana grada.
Svi zainteresovani pojedinci sa prebivalištem na području grada Prijedora, pravna lica, javne ustanove, udruženja građana i političke stranke, Skupština grada i gradonačelnik mogu do 31. marta dostaviti svoje prijedloge.

Odlukom o nagradama i priznanjima grada Prijedora ustanovljene su plaketa grada, povelja počasnog građanina i nagrada grada.

Plaketa grada je najviše javno priznanje, a dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate na području privrede, nauke, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, vaspitanja i obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, turizma, te drugih javnih djelatnosti, zapošljavanja mladih i nadarenih kadrova, pružanja solidarno-humanitarne pomoći oboljelima i slično.

Počasnim građaninom grada Prijedora može biti proglašeno fizičko lice, državljanin Republike Srpske, BiH ili strani državljanin koji je svojim radom i djelovanjem dao značajan doprinos napretku i širenju ugleda grada.

Nagrada grada dodjeljuje se fizičkom licu, grupi građana i udruženjima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju grada u raznim područjima stvaralaštva.

Predlagači uz prijavu moraju podnijeti dokaz ili detaljno obrazloženje kojim potvrđuju ispunjenje uslova potrebnih za dodjelu određenog priznanja na osnovu Odluke o nagradama i priznanjima grada Prijedora.

Javni poziv objavljen je na veb stranici grada Prijedora www.prijedorgrad.org, a Prijedloge treba dostaviti Skupštini grada sa naznakom “Komisiji za nagrade i priznanja”.

izvor: Srna

foto: Giga