12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

DOBRA SARADNJA MJESNIH ZAJEDNICA I CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Najnovije vijesti

U prijedorskom Centru za socijalni rad održan je sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica na teritoriji grada. – Centar, kao bazična ustanova socijalne zaštite, mora da ima najbolji mogući uvid u kvalitet i dostupnost usluga na teritoriji grada. A do toga dolazimo upravo saradnjom sa mjesnim zajednicama – rekla je Milena Miodragović, direktor Centra za socijalni rad Prijedor.

centar-za-soc-rad-1-web

Ona je ocijenila da je saradnja sa mjesnim zajednicama do sada bila dobra, te da se treba nastaviti na njenom unapređenju, jer je krajnji cilj kvalitenije planiranje aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, kako bi se poboljšao socijalni status građana. Analizirana je i efikasnost rada kancelarija socijalnih radnika u Omarskoj, Ljubiji i Kozarcu, i razmatrano je otvaranje ovakvih kancelarija u drugim mjesnim zajednicama.

caentar-za-soc-rad-2-web

Po riječima Milana Glamočanina, stručnog saradnika u Odsjeku za mjesne zajednice grada Prijedora, rekao je da će se tradicionalno dobra saradnja sa Centrom nastaviti i u budućnosti, te da se ona  nadograđuje novim i pozitivnim iskustvima.

pripremio: Z.J.