U Prijedoru je danas boravio Lars Hansen, šef transporta komunalnog preduzeća u danskom gradu Odensa. On je sa gradonačelnikom, Milenkom Đakovićem i rukovodstvo preduzeća „Komunalne usluge“ razgovarao o nastavku saradnje ova dva grada, a obećao je i nove donacije.

– Drago mi je što naše donacije u kamionima i kontejnerima mogu da vam pomognu u održavanju vašeg grada. Biće još donacija i za druge opštine u kontejnerima. Radujem se našoj budućoj saradnji – istakao je on.

 Iz Danske su ranije u Prijedor stigla dva kamiona za prikupljanje otpada i oko 1.300 kontejnera od 600 i od 800 litara, podsjetio je Dujo Milanko, direktor prijedorskog preduzeća „Komunalne usluge“. Kako kaže, za Prijedor je ova donacija od velikog značaja.

  • Mi smo počeli distribuciju tih kontejnera, a od iduće sedmice ćemo još intenzivnije raditi na tome. Cilj nam je da u svaku sredinu dođe što više kontejnera – rekao je on.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, izrazio je zahvalnost Dancima na dosadašnjoj pomoći  i kako kaže, na sastanku je bio riječi i o donaciji još dva kamiona za odvoz smeća. Takođe, razgovarano je i o donaciji za druge lokalne zajednice regije Prijedor.

  • Ja se, u ime grada Prijedora, još jednom zahvaljujem kolegama iz Danske. Nastavićemo ovu saradnju u raznim oblicima, a ono što sam zamolio predstavnika ovog preduzeća jeste da, ako je moguće, doniraju kontejnere i drugim gradovima iz ove regije – izjavio je Đaković.

Saradnja između Prijedora i Odense traje već godinama, a učesnici sastanka izrazili su nadu da će ona biti intenzivirana u narednom periodu.

B.D.

PrethodniSVETOSAVSKI DOBROTVORNI BAL 27. JANUARA (video)
SlijedećiU nedjelju Svetosavska akademija