Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

Dobrom organizacijom protiv gužvi pred šalterima (video)

NAJNOVIJE VIJESTI

U Policijskoj upravi Prijedor, uz adekvatan broj državnih službenika i dobru opremljenost službe, spremno su dočekali ljetnu sezonu tokom koje je povećan broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata. Primjetno je povećan broj stranaka koji podnose zahtjeve ili preuzimaju dokumente, a dodatni priliv se tek očekuje.
Da bi se izbjegle gužve koje su u najavi, iz Policijske uprave savjetuju da građani iskoriste radno vrijeme od 7 do 20 časova radnim danima. Postoji mogućnost uvođenja radne subote, što za sada po njihovoj procjeni nije potrebno. Pored vozačkih dozvola i ličnih karata, najveći broj podnesenih zahtjeva se očekuje za putne isprave. Jelena Samardžija, načelnik Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove poručuje koji su to najpogodniji termini za dolazak.

-To su naši standardni administrativni savjeti da se baš ne dolazi isključivo do 15 časova ,jer kada je u pitanju putna isprava i lična karta mi radimo do 20 časova, a vozačke dozvole radimo do 15 časova. Izbjegavajte ponedjeljak i prvu smjenu, nije nužda da se tada dolazi, imamo i druge dane u sedmici, imamo i drugu smjenu- rekla je Smardžija

Rok za izdavanje ličnih dokumenata od podnošenja zahtjeva uglavnom je 15 dana, s tim da povećan broj zahtjeva produžava ovaj zakonski rok.

KV